Premiär för Morgonpasset sommar med Claudia Galli och bröderna Schulman

P3 måndag 8 juni kl 6.30

Radiodebuterande skådespelaren Claudia Galli och P3-komikern Simon Svensson leder Morgonpasset sommar från Malmö med start idag och tio veckor framåt – i hård konkurrens av bröderna Schulman som sänder en parallell morgonshow från Frihamnen i Stockholm.

– Det ska bli otroligt kul att vakna med lyssnarna och ta del av Sverige på ett så skönt sätt som man bara kan i radio. Jag ser fram emot inspiration, diskussion, bra musik och en massa skratt, säger Claudia Galli.

I Morgonpasset sommar varvas sketcher med dagsaktuella intervjuer, tävlingar och gäster i studion.

Samtidigt gör bröderna Alex och Calle Schulman allt för att konkurrera ut Morgonpassets redaktion. De har lyckats få licens att sända sin egen radio, ”Radio Frihamnen”, som potentiellt kan få tvåtusen samtidiga lyssnare – om en större båt ligger i hamn. Varje morgon får Morgonpasset sommars lyssnare unikt ta del av Radio Frihamnen.

– Det spelar ingen roll hur många lyssnare vi har. Det som spelar roll är kvaliteten på lyssnarna. Och de som just anländer från Finland är i regel bra människor med huvudet på skaft, säger Alex Schulman.

Programledare är Claudia Galli och Simon Svensson. Ståuppkomikern Jonatan Unge och Suuz Naffah från Din Gata 100,6 och Bobster i SVT är reportrar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista