Sveriges Radio hyllar svensk musik och svenska musiker på Nationaldagen

Sveriges Radio vill uppmärksamma Sveriges Nationaldag genom att bjuda på svensk musik hela dagen lång. Hör svenska artister, svenska textförfattare, svenska producenter och svenska kompositörer i våra musikkanaler P2, P3 och P4.

 – Det är väldigt kul att på det här enkla, självklara sättet bjuda publiken på svensk musik i många olika genrer och former på Nationaldagen. Och vem skulle annars göra det om inte Sveriges Radio? säger Pia Kalischer, musik- och evenemangsansvarig.

– Det är också spännande att fundera över vad som är svensk musik idag och att kunna spegla hela den bredd som kan räknas in i begreppet, säger Pia Kalischer.

De musikbärande kanalerna P2, P3 och P4 domineras denna dag av svensk musik. I definitionen av svensk musik ingår både musik framförd av svenska artister, band, orkestrar och solister eller musik skriven av svenska låtskrivare och kompositörer, eller både och i kombination. Dessutom sänds flera specialprogram, här några smakprov:

Ur Nationaldagens program i Sveriges Radio:

  • Börja tidigt på lördagsmorgonen med Morgonmusik och Morgonpasset i P3. Där regerar den nya unga svenska musiken - tryfferad med en och annan svensk popklassiker.
  • Fortsätt i P4 med direktsänd Nationaldagskonsert kl 14-15. Göteborgssymfonikerna under ledning av David Björkman spelar i Slottskogen inför en jättepublik.
  • Avsluta dagen i P2 kl 18.03 med en konsert med manskören Svanholm Singers under ledning av Eva Bohlin.

För mer information:
Pia Kalischer, musik- och evenemangsansvarig
08-784 14 24
0706-223273
pia.kalischer@sr.se

Bengt Arwén, presschef
08-784 17 59
0703-72 71 81
bengt.arwen@sr.se

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista