P3 Sommarsession-premiär: Promoe från Peace & Love

P3 lördag 27 juni kl 12.03

Idag sänds årets första P3 Sommarsession, P3:s turnerande livemusikprogram som startade i fjol. Programledare är radiodebutanten Jacob Widén, sångare i Neverstore. Programmet besöker sju svenska musikfestivaler för unika och skräddarsydda konserter, först ut är Promoe som gör en akustisk spelning från Peace & Love i Borlänge. Det blir också intervjuer med Borlänges egen popmadame Miss Li som tar oss med till sin favoritplats i stan och den lokala nykomlingen Prop Dylan som väntar på sitt stora genombrott. Han pratar om landsorts-hiphop och om sina mer kända kusiner i Mando Diao och Sugarplum Fairy.

Jacob Widén lovar att bjuda på egna tolkningar av en av de medverkande artisternas låtar i varje program.
– Det ska bli kul att träffa alla artisterna i programmet. Nu ska jag sätta tänderna i den svenska musikscenen som jag faktiskt inte är så insatt i, säger Jacob Widén.

Förutom att publiken på plats och P3-lyssnarna får komma nära sina favoritartister innehåller P3 Sommarsession intervjuer med artisterna och mingel med festivalbesökarna. Backstage och ute bland tälten finns reportrarna Rickard Nerbe, känd från P3 Live Session och Christer i P3, och Hanna Eklöf som tidigare jobbat på SVT. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista