P4 Extras EU-valvaka Lotta Bromé och Elisabet Höglund foto: Mattias Ahlm/SR

Valvaka i P4 Extra med Lotta Bromé

P4 söndag 7 juni kl 20.50

Valvakan i P4 är en klassisk P4-Extra sändning med EU-valet i fokus. Programmet sänds från Radiohuset i Stockholm och kommer att rapportera från valvakorna från flera av Europas huvudstäder. Dessutom finns reportrar på partiernas valvakor, inbjudna gäster i studion, politiska kommentatorer och lyssnarkontakter. Dessutom håller programmet tät kontakt med P4 Extras fyra EU-medborgare Inez Buijtenhek, Holland, Maria Teresa Bermejo Fernandez, Spanien, Dorota Nygren, Polen och Popi Brentmar Papanikolaou, Grekland.

Programledare Lotta Bromé guidar lyssnarna genom kvällen.
- Det blir min första valvaka. Det känns nästan som en eurovisionsfestival final - det ska bli kul att samla in 12 poängare från hela europa.

Till sin hjälp har hon bisittare Elisabeth Höglund som tidigare var Brysselkorrespondent för SVT. 
- Valvakan i P4 blir min debut i radio, så det känns oerhört spännande. Sen är det en ny erfarenhet att vara med och bevaka ett val utan att behöva bry sig om hur man ser ut eller om man fönat håret, säger Elisabet.
- En bättre radiodebut kan man inte tänka sig, jag känner mig väldigt trygg att radiodebutera sida vid sida med Lotta Bromé.

Carl Jan Grankvist är kvällens butler och Stand-up komikern Tomas Oredsson bidrar med humorinslag.

Pressbild: P4 Extras EU-valvaka Lotta Bromé och Elisabet Höglund
foto: Mattias Ahlm/SR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".