Hanna Stjärne leder Sveriges Radios framtidsutredning

Sveriges Radio startar nu arbetet med en omfattande långtidsutredning, som ska resultera i ett antal utvecklingsalternativ för public serviceradion. Arbetet kommer att ledas av Hanna Stjärne.

Utredningen omfattar hela radions verksamhet och ska bland annat analysera samhällsutvecklingen i stort, med områden som ekonomi, teknik, distribution och publikens värderingar och behov.
I utredningen ingår också en beskrivning av förändringarna på mediemarknaden, som exempelvis ägarstrukturer, konkurrensförhållanden och framväxten av nya programformer. Särskilt fokus ska finnas på innehållsutveckling och publikens förväntningar på bland annat webben och mobilen, såväl i Sverige som internationellt.

Hanna Stjärne kommer att leda utredningen, på uppdrag av vd Mats Svegfors och vice vd Cilla Benkö. Hanna Stjärne har bland annat arbetat som programdirektör med ansvar för alla Sveriges Radios kanaler och program samt hälften av Sveriges Radios redaktioner, som P1-chef, inrikeschef på Ekot och som utrikeskorrespondent.

– Det är så tydligt att Sveriges Radio måste ha ett längre tidsperspektiv för att kunna göra rätt, ta ansvar för verksamheten nu och hur den ska utvecklas och förändras, säger Mats Svegfors.
– Hanna Stjärne har genuin kunskap om verksamheten och hennes stora kapacitet och kompetens är en förutsättning för detta viktiga uppdrag, fortsätter Mats Svegfors.

Långtidsutredningen ska utgöra grund för en rad strategiska beslut inom Sveriges Radio de kommande tio åren. Den ska också vara utgångspunkt för Sveriges Radios arbete inför nästa sändningstillstånd och den kontrollstation som föreslås i den nya public serviceproposition, som kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth presenterar idag.

Pressbild
Hanna Stjärne
Fotograf: Johan Ljungström/SR
http://sverigesradio.se/press/bilder/hannastjrne.jpg

För mer information
Hanna Stjärne
08- 784 70 71
0730-567071
hanna.stjarne@sr.se

Mats Svegfors
08-784 50 10
mats.svegfors@sr.se

Bengt Arwén, presschef
08-784 17 59
0703-72 71 81
bengt.arwen@sr.se
 

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".