Kalle Lind. Foto: Johan Ljungström/SR

Kompisar från förr - nytt program med gamla Skånevänner

P3 söndag 14 juni kl 16.03

En av P3:s humorsatsningar för sommaren är "Kompisar från förr". Freja Hallberg (tidigare i Pang Prego) och Kalle Lind (tidigare i Hej domstol!) vill sprida trevlig sommarstämning med trams och omotiverade personpåhopp. Till sin hjälp har de ett digert arkiv av humorinslag från Malmöradions förflutna - Wallraff, Så funkar det, Hej domstol!, Pang Prego och bortglömda pärlor som Söndag hela veckan och Meningen med allt - som kommer att få nytt liv i nya sammanhang.

- Vi kommer att ha ett persontema på varje program, säger Freja Hallberg. Ett program kanske har rubriken Politiker och då samlar vi de bästa inslagen som gjorts kring det temat. En annan rubrik kan vara Hantverkare och andra störiga figurer. Ett tredje program heter kort och gott Kay Pollack. Det kommer att handla om Kay Pollack.

Kalle Lind var en av skaparna av P3:s satirprogram Hej domstol! (2003-06). Han har även skrivit manus till dramaserien "Häktet" och 2008-års tv-julkalender "Skägget i brevlådan", gett ut krönikeboken "Människor det varit synd om" och skrivit barnböcker. Freja Hallberg var med och drog igång P3:s nuvarande succé Pang Prego och drog sen vidare för att starta ståuppklubbar, teaterföreningar och barnkulturhus.

Kompisar från förr sänds måndagar 16.08 och söndagar 16.03, under fem sommarveckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".