Richard Forsgren som Kurt. Foto: Stina Gullander. Montage: Micke Grönberg/SR

Unga Radioteatern: Kurt blir elak

P1 torsdag 9 juli - onsdag 15 juli kl 8.45

Idag börjar den absurda berättelsen "Kurt blir elak" av Erlend Loe i fem delar. Kurt älskar att köra truck. Det är därför han är truckförare. Kurts fru heter Annmarie och Kurts son heter Bud. Bud är bara två år men Kurt tycker ändå att han är ovanligt barnslig för sin ålder. Kurt är snäll. Eller i alla fall så där snäll som folk är mest. Men en dag blir Kurt rik, väldigt väldigt väldigt rik. Och då blir han snål. Och dum. Och elak. Först kallar han en polis för apskaft, sedan snäser han åt Annmarie, och sedan köper han en jättedyr borrmaskin och borrar massor av stora hål i väggarna hemma. För varje dag som går blir Kurt bara mer och mer elak. Och så bestämmer han sig för att bli statsminister.

Dramatisering: Magnus Lindman. 
Regi: Wilhelm Carlsson.
Översättning: Lotta Eklund.
I rollerna: Richard Forsgren, Lotta Tejle, Erik Johansson, Gustaf Hammarsten, Anja Lundqvist och Nadja Mirmiran.
Dessutom medverkar: Täppas Fogelberg, Titti Hahn, Annika Lantz, Mats Svegfors, Thomas Nordegren, Katarina Hahr och många fler.

Erlend Loe föddes i Trondheim 1969. Han slog igenom med sin debutroman "Naiv. Super" 1998. Första boken om Kurt ("Kurt och fisken") kom 2002.

Unga Radioteaterns sommarföreställningar sänds i P1 måndag till fredag kl 8.45 fram till den 14 augusti. Det går alltid att lyssna på föreställningarna på sverigesradio.se/ungaradioteatern  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".