Kossornas planet: säsongsstart

P4 lördag 13 juni kl 12.03

Kossornas planet fortsätter att utforska miljön och människorna som bor i den. I den nya säsongen får lyssnarna bland annat höra Roger Moore som funderar kring miljön och klimatet. Säsongspremiär 13 juni i P4.

Det första programmet för säsongen handlar om maten vi slänger. En tredjedel av all mat vi köper hamnar i soporna. Kossornas planet träffar en så kallad "frigan", som äter det som han hittar i livsmedelsbutikernas containrar, men också en handlare som tröttnat på att slänga bort mat som är fullt ätbar.

Programledarna Christer Engqvist och Lena Nordlund träffar bland andra Lasse Eriksson, sångerskorna Lili Päivärinta och Pernilla Andersson, nobelpristagaren Arvid Carlsson, rapparen Timbuktu och Alfons Åbergs mamma Gunilla Bergström och pratar om allt från elmopeder och fritidsbåtar till läkemedelsutsläpp och hur djur och växter klarar av det varmare klimatet.

Precis som i första säsongen framförs Kossornas planets specialskrivna signaturer av sångaren Stefan Sundström, som även bjuder på inlagd surmört.

Programledare är Christer Engqvist och Lena Nordlund.

Pressbild: Stefan Sundström, Christer Engqvist och Lena Nordlund
foto: Mattias Ahlm