P4 Musik: Dist special - från November till H.E.A.T

På söndag är det programstart för Dist special en serie i 10 delar om den svenska hårdrockens historia. Start den 14 juni kl. 23.05 i P4.

Dists programledare Andreas Matz har träffat några av de som varit med och byggt det svenska hårdrocksundret. I det första programmet handlar det om Sveriges svar på Cream - November det första svenska hårdrockbandet, som under några få intensiva år i början av 70-talet la grunden för den tunga rocken i Sverige.

Senare i serien kommer namn som Oscar Dronjak i Hammerfall, Conny Bloom i Electric Boys och Joey Tempest i Europe att berätta om sina karriärer och spela musik som betyder något alldeles extra för dem.

Dist startade sin sommarserie redan förra fredagen med en fyra timmars direktsändning från Sweden Rock och passade samtidigt på att kora tidernas bästa svenska hårdrockband efter en omröstning Dists hemsida. Europe tog hem titeln - följd av Hammerfall på andra plats och In Flames på tredje plats.
- Det är helt otroligt! Jag måste tacka alla som röstat för att ni har tänkt på oss. Det är skitkul att få sådana här priser, säger bandets sångare Joey Tempest.

Pressbild: Europe tar emot priset som tidernas bästa svenska hårdrocksband, framröstade av P4-programmet Dists lyssnare. Från vänster: Europes John Norum, John Levén, Mic Michaeli, Joey Tempest och Ian Haugland tar emot pris av Dists programledare Andreas Matz.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/599602_2000_1499.jpg
Foto: Thomas Gjerdingen/SR

För mer information vänligen kontakta:
Andreas Matz, programledare Dist i P4 mobil: 0708-279274
Lena Henriksson, pressinformatör P4 mobil: 070-584 9817