P3 Sommarsession: Jaqee från Uppsala Reggae Festival

P3 lördag 8 augusti kl 12.03

P3 Sommarsession gungar loss med Jaqee på Uppsala Reggae Festival där hon uppträder exklusivt för P3-publiken, det här är nämligen hennes enda framträdande på festivalen. 

Jaqee kommer från Uganda och albumdebuterade 2005 med skivan "Blaqalixious" som hon blev grammisnominerad för i kategorin bästa hip hop/soul. I juni i år släppte Jaqee sitt tredje album "Kokoo Girl" och när hon står på P3 Sommarsessions scen har hon lovat att bjuda på en skön blandning av både nytt och gammalt material. Programledaren Jacob Widén från Neverstore bjuder dessutom på en egen tolkning av en av hennes låtar.

Livemusikprogrammet P3 Sommarsession besöker sju svenska musikfestivaler för unika och skräddarsydda konserter under sommaren. Förutom att publiken på plats och P3-lyssnarna får komma nära sina favoritartister innehåller programmet intervjuer med artisterna och mingel med festivalbesökarna. Backstage och ute bland tälten finns reportrarna Rickard Nerbe, känd från P3 Live Session och Christer i P3, och Hanna Eklöf som tidigare jobbat på SVT.