P2 Live: Korrö folkmusikfestival

P2 fredag 24 juli kl 19.00

P2 Live sänder från Sveriges största folkmusikfest. Snyggt gitarrspel – skicklig skotsk höglandsfiol - innerlig sång på norska. Det är gruppen Fribo som gästar Korrö Folkmusikfestival. I P2 Live får vi vara med om en tre timmar lång direktsändning där också 80-talsgruppen Blå Bergens Borduner gör comeback.

Korrö Folkmusikfestival blir bara starkare och starkare som scen i det svenska folkmusikmedvetandet. Men musiken som spelas där har fortfarande kvar alla sina olika dynamiska kvalitéer. Från den lyhörda ensamma spelmannen inne i Kvarnen till de stora multi-instrumentella grupperna på stora tältscenen.

Platsen Korrö är den ö som bildas när Ronnebyån delar sig i två delar i södra Småland på gränsen till Blekinge. Ön binds ihop av två gamla stenbroar och för länge sedan skapade vattnet en naturlig mötesplats här. Då i form av en hantverksby. Nu söker sig naturälskare och utflyktsdyrkare hit. Och varje år, sista helgen i juli, fylls den gamla hantverksbyn av musik och musikälskare. Presentatörer: Pernilla Eskilsdotter och Linda Roslund.