Sommar i P1: Owe Thörnqvist

P1 tisdag 11 augusti kl 13.00 och kl 22.12

Titel: artist, kompositör
Ålder: 80 år
Född i Uppsala, bosatt i Spanien och Florida
Debuterar som Sommarvärd

Har kallats den svenska rockens fader. Revy- och showartist med kultstatus. Debuterade 1955 och därefter har det blivit många svenska klassiker som Dagny, Varmkorv boogie och Rumba i Engelska parken. Känd för sina ordlekar och livliga låtar, ofta med anknytning till hemstaden Uppsala. Flerfaldigt prisbelönt och mottog 2004 H M Konungens medalj av åttonde storleken. Aktuell med jubileumsbox och turnén Mr Boogieman – Tack & hej!

– Ett Melodikryss om mitt liv – mina visor och varför. Den jubileumsbox som just utkommit, ger en överblick täckande mitt genombrott som grammofonartist 1955 fram till innevarande år. Det kan bli en nostalgiresa runt musik och människor, platser och händelser som format mitt liv och inspirerat mitt låtskrivande.

Lös Owe Thörnqvists melodikryss:
Krysset är en kombination av ett vanligt korsord och ett musikkryss. De flesta av svaren kan man skriva in i förväg med de givna ledtrådarna, men några är markerade med den där åttadelarsnoten som killar i foten (markerade med ♪). Börja med att lösa korsordets textledtrådar här intill. Lyssna sedan på Sommar i P1 med Owe Thörnqvist där Owe spelar ljudledtrådar ur den Thörnqvistska reportoaren till resterande del av krysset. Med hjälp av den ledtråd som ges i samband med respektive musiksnutt hittar man förhoppningsvis rätt svar att skriva in. En del svar består av mer än ett ord och är i dessa fall markerade med bindestreck i kryssplanen. När krysset är löst, bilda då rätt lösenord ur de elva bokstäver som hamnar i korsordets gula rutor och skicka in det till sommar@sr.se eller Sommar i P1, Owe T, 105 10 Stockholm. Lycka till!