P3 Planet. Malin Lundström besöker Universal Studios i USA - ett land där det är enkelt att ta sig fram med rullstol...Foto: Eva Lundström

P3 Planet: Blind i Grekland och rulla fram i Florida

P3 måndag 27 juli kl 18.06

Planeten kollar upp hur det är att lukta, känna, smaka och höra sitt resmål - men inte se det - du hör blinda Anna Bergholtz från ett havsbrusande, solstekande och gubbsvettsluktande Grekland. Malin och Alexandra är två av nära 100 000 rullstolsburna svenskar och de delar med sig av sina upplevelser och resminnen.

Dessutom drar Planeten igång och testar hur hot eller grått det är med stadsvandringar: först ut är en guidning i författaren Stieg Larssons Millenium-trilogis fotspår och vi kollar upp om den är värd nomineringen som Sveriges bästa turistupplevelse.

Johan Lundin har dragit iväg på ett udda välgörenhets-race genom Europa och halva Asien. Han kör från London till Mongoliet i en så skraltig bil som möjligt; Mongolian Rally har satt igång.

Månadens korre Sofia kämpar på sin tvåhjuling genom svenskt monsunregn och kommer dyblöt o iskall fram till paradiset på jorden... Programledare: Lisen Ellard

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".