Johan Korssell, programledare. Foto: Johan Ljungström/SR.

P2 Arkiv klassiskt: Hector Berlioz’ monumentala verk

P2 söndag 9 augusti kl 12.03

P2 Arkiv klassiskt sänder ett av Hector Berlioz’ mest monumentala och personliga verk - Rekviet från 1837. Dirigenten Charles Münch hade en alldeles speciellt god hand med det excentriska i Berlioz’ musik och hans inspelning av Rekviet från 1959 intar också en särställning i verkets historia på skiva.

Münch räknas till de riktiga Berlioz-experterna och han var överhuvudtaget en mästare i den franska repertoaren - något som manifesterade sig inte minst under hans år som chefdirigent för Bostons symfoniorkester. Orkesterns ställning i både fransk och rysk musik var sedan länge etablerad av tidigare chefdirigenter - Koussevitsky och Monteux.

Programmet rymmer också engelsk musik av Frederick Delius med fransk-impressionistiska associationer. Även pianomusik av Claude Debussy är att vänta med den tyske Walter Giesekindet. Programledare: Johan Korssell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".