Kulturradion Snittet: John Cage och David Tudors konsert på Liljevalchs, 1961. Foto: SVT Bild

Kulturradion Snittet: Terapihausse, John Cage och kinesiska munkar på dansgästspel

P1 onsdag 2 september kl 14.03 samt 3/9 kl 18.15

När radioprogrammet Sommar sändes i år var det anmärkningsvärt många som ägande tid åt att prata om sina terapier, och hur det påverkade deras liv. I våras sändes den amerikanska tv-serien "In treatment", filmade sejourer hos terapeuten och på Kulturhuset i Stockholm tas snart vårens lyckade satsning med Psykakuten upp på nytt. Publikens inskickade problem, gestaltade av skådespelare och analyserade av riktiga terapeuter. Snittet tittar på den här senaste terapitrenden och undrar om den privata terapin nu till och med blivit något man bör prata om i offentligheten.

Dessutom intervjuas Torsten Ekbom om sin nya bok En trädgård av ljud där han porträtterar och analyserar konstnären och tonsättaren John Cage. Och så har Snittet sett dansgästspelet Sutra där en av dansvärldens hetare koreografer samarbete med koreografen Sidi Larbi 

Cherkaoui skapat en föreställning tillsammans med Turnerprisvinnande konstnären Antony Gormley och 17  buddhistmunkar från Shaolintemplet i Kina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".