Jeanette Emt, programledare. Foto: Adam Haglund

Musik blandas med filosofi i höstens nya P2-serie

Filosofen Jeanette Emt, välkänd radioröst från Filosofiska rummet i P1, är programledare för det nya musik- och samtalsprogrammet Musikalismer i P2. Programmet rymmer flyhänt filosoferande om och med musik. Seriestart på måndag i P2.

Musikalismer är en neologism som betecknar saker man säger om musik. Musikalismer är också ett nytt program i P2 som lyssnar, funderar och filosoferar över musikaliska frågor som känsla, förståelse, ursprung och melodi.

Jeanette Emt samtalar med två gäster i varje program. Det kan vara operatonsättare, kognitionsforskare, körledare, jazzpianister och datorspelsexperter. Den tredje gästen – och den som tar mest plats – är musiken.

– I Musikalismer står musiken i centrum. Den inspirerar till ett filosoferande samtal - i vid mening. Reflexionerna varierar med gästerna - från konkreta och erfarenhetsbaserade funderingar till mera abstrakta och teoretiska spekulationer, säger programledaren Jeanette Emt.

Första programmet handlar om musik och känslor. Gäster är körledaren Gunnar Eriksson och kognitionsforskaren Peter Gärdenfors.

Om programledaren
Jeanette Emt är universitetsadjunkt i praktisk filosof vid Lunds universitet. Hon medverkar regelbundet i Filosofiska rummet i P1 och är även en flitig moderator och debattledare. Hon spelar själv piano, lyssnar ofta på husguden Bach, älskar italienska operor och dansar helst till funkmusik.

Sändningstid
Musikalismer sänds i Musikmagasinet i P2 måndagar kl.12.30, med repris i P1 lördagar kl. 23.07 och söndagar kl.15.03. Programstart 7 september.
sverigesradio.se/p2
Musikalismer produceras för Sveriges Radio av Lokatt Media.

Pressbilder
Jeanette Emt, programledare
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/679375_1570_2000.jpg
Foto: Adam Haglund

Redaktionen bakom Musikalismer: Thomas Lunderquist, Jeanette Emt, Stefan Klaverdal och Peter Bjuhr
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/679378_2000_1333.jpg
Foto: Adam Haglund

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
0732 314556

Thomas Lunderquist, producent
thomaslunderquist@hotmail.com
040 6110386

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2
elle-kari.hojeberg@sr.se
0708 847074

Sveriges Radios presswebb - sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".