Jörgen Jönsson Foto: Lars Hedelin/Scanpix

Jörgen Jönsson till OS - för Radiosporten

Till vinter-OS i Vancouver i februari 2010 blir Jörgen Jönsson Radiosportens nya hockeyexpert.
- Det känns inspirerande och kul att vara med och prova på den här sidan, att förmedla hockey till lyssnarna. Jag tycker att radion är ett bra forum, med många lyssnare och det är roligt att följa ishockeyn.

Jörgen Jönsson sade efter OS-guldet 2006 att det var hans sista OS. Nu blir det ett OS med Jönsson 2010 trots allt.
- Ja, det är inte så dumt. Nu ska jag ta det lite lugnare som "pratare" i stället, men nog kommer man att ryckas med. Jag får försöka att vara tyst ibland också.

Redan nu på torsdag 3 september kommer Jörgen Jönsson att vara Radiosportens expert i samband med Tre Kronors landskamp mot Ryssland i Czech Hockey Games, då tillsammans med Radiosportens hockeyreferent Magnus Wahlman.

- En av svensk ishockeys största spelare genom tiderna förstärker Radiosportens OS-trupp. Det är vi glada för. Tillsammans med Radiosportens mångårige expertkommentator Lars-Gunnar Jansson kommer Jörgen Jönsson att följa Tre Kronor och Damkronorna i vad som lär bli en intensiv jakt på OS-medaljer, säger Jakob Sillén, redaktionschef för Radiosporten.

Lars-Gunnar Jansson ser fram emot att få jobba tillsammans med Jörgen Jönsson.
- Jörgen är min absoluta favoritspelare de senaste tio åren. Jag anser att han är den spelare som varit mest betydelsefull för sin förening och detta under en väldigt lång tid, säger Jansson, som efter OS kommer att fortsätta att jobba med Radiosporten med framför allt elitserieishockeyn.

Efter torsdagens möte mellan Tre Kronor och Ryssland i Czech Hockey Games jobbar L-G Jansson och Wahlman sida vid sida i samband med söndagens match mellan Tre Kronor och Finland. Matcherna sänds i helgens Sportextra.

Fakta: Jörgen Jönsson avslutade sin aktiva karriär i våras - efter 16 elitseriesäsonger (13 i Färjestad, 3 i Rögle). På meritlistan finns två OS-guld, två VM-guld, 285 A-landskamper för Tre Kronor (mest genom tiderna) och fem SM-guld.

Vid OS i Vancouver kompletterar han Lars-Gunnar Jansson, som debuterade för Radiosporten vid VM i Åbo 1991, då Sverige vann guld. Lars-Gunnar Jansson har varit på plats för Radiosporten vid fem vinter-OS (1992, 1994, 1998, 2002 och 2006) och gör sitt sjätte OS i Vancouver i februari.

Pressbild: Jörgen Jönsson Foto: Lars Hedelin/Scanpix
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/696230_2000_1583.jpg

För mer information vänligen kontakta:
Jakob Sillén, redaktionschef Radiosporten
0708-278652

Lena Henriksson, pressinformatör P4
070-584 9817

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".