Jonna Lee. Foto: Johan Ljungström/SR

Jonna Lee ny programledare för P3 Live Session

På onsdag debuterar Jonna Lee som programledare när hon tar över P3 Live Session efter Markus Krunegård. Hennes första program gästas av Salem Al Fakir och Jennie Abrahamson.

– Det är en rolig utmaning och jag får en kick av att det är direktsändning. Det ska bli hur kul som helst att lyssna på en massa ny musik, göra research och fråga artisterna det jag själv vill bli frågad. Jag har ju liveerfarenhet som artist och programledarjobbet är en förlängning på det fast samtidigt nåt nytt, säger Jonna Lee.

Singer/songwritern Jonna Lee kommer från Linköping och bor nu i Stockholm efter att ha bott några år i London dit hon fortfarande pendlar. Under sommaren har hon spelat på festivaler i Sverige och hennes nya låt ”Lake Chermain”, från andra albumet "This is Jonna Lee", hörs nu i P3. Jonna Lees första skiva ”10 pieces, 10 bruises” som släpptes 2007 innehåller bland annat en duett med Ed Harcourt.  

P3 Live Session är P3:s program för exklusiva livekonserter, oväntade artistsamarbeten och spännande intervjuer med de uppträdande. Det sänds omväxlande från Stockholm och Göteborg och Rickard Nerbe fortsätter leda programmet från Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

P3 Live Session sänds onsdagar kl 21.30-23.00. Jonna Lee sänder sitt första program den 9 september från Radiohusets Studio 4 i Stockholm och då startar även höstsäsongen. Biljetter till konserterna går att vinna på sverigesradio.se/p3/livesession

Pressbild Jonna Lee
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/700195_1333_2000.jpg
Foto: Johan Ljungström/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".