Kino

P1 fredag 25 september kl 18.15 och 27/9 kl 16.03

Dokumentärfilmaren Rainer Hartleb har sedan 70-talet gjort sex dokumentärer om barn som vuxit upp i Stockholmsförorten Jordbro. Nu har han återvänt. "När jag blir stor - en berättelse från det nya Sverige" heter hans nya film där han följer en ny generation Jordbrobarn. Filmen följer dem och deras familjer från skolstarten 1999 fram till slutet på nionde klass 2008. Möt Rainer Hartleb i veckans program.

Anna Karina var en galjonsfigur för franska nya vågen. Bland annat i "Alphaville - ett fall för Lemmy Caution" och som manusförfattare och regissör till "Vivre ensemble". Dessutom var hon gift med Jean-Luc Godard. I veckans klassiker berättar Anna Karina om strävandet efter att göra film på ett nytt sätt.

I Sydafrika har en konflikt mellan det statliga tv-bolaget och produktionsbolagen brutit ut. Det hela har gått så långt att en tv-producent till och med hungerstrejkat i protest. Margareta Svenssons har träffat honom och andra arga filmarbetare inom den sydafrikanska medievärlden.

Stora delar av den svenska skådespelareliten samlas i bioaktuella ". En film om partnerbyten och relationstristess, som gjort publiken oväntat illa berörda på visningarna. Regissören Jörgen Bergmark berättar om hur sex och relationer - trots allt tjat i medierna - fortfarande är pinsamt att prata om.

Programledare är Roger Wilson.