Meny med Tomas Tengby

P1 torsdag 1 oktober kl 10.03 och kl 00.03 samt 3/10 kl 16.03

Tomas Tengby åker hem till Markus Aujulay, årets kock 2004. Idag bor han i Stockholm och driver flera restauranger. De lagar kycklingcurry, lammfärssoppa, pasta med kantareller, broccoli och parmesan och slutligen lax med fänkålsslaw.

Sen snackas det om Matmyter, alla de saker vi gör utan att kanske veta varför. Ska brödet egentligen ligga i kylen, skall olja vara i pastavattnet? Hur ligger det till? Vår reporter Nina Frogneborn tar reda på vad som gäller. Det blir Gissa veckans råvara - Menys tävling.

Kulturredaktionens Karsten Thurfjell går igenom den magiska månaden oktober på Systembolaget och berättar varför det är en så viktig månad. Och vår konsumentpanel testar fädig ostsås till pastan, kan det vara lösningen på alla problem?