Japanska musikgruppen Kazehana.

Sveriges Radio P2 bjuder in till konsert med japanska mästare

På onsdag ger musikgruppen Kazehana en gratiskonsert i Studio 2 i Radiohuset i Stockholm. Ett unikt tillfälle för den nyfikne lyssnaren att uppleva traditionell japansk musik.

Gruppen Kazehanas repertoar består av japanska folkmelodier samt musik från 1800- och 1900-talets Japan, framförd på traditionella instrument. Musiken präglas av en speciell estetik där förfinade klanger och tomrum spelar en betydande roll.

Gruppen har stort anseende i Japan och har även turnerat runt om i världen. Samtliga medlemmar i Kazehana kommer från prestigefulla musikskolor i Japan, och ledaren Shiku Yano är en erkänd mästare på den traditionella japanska bambuflöjten shakuhachi.

Övriga medlemmar är Satsuki Urasawa och Kiyoka Harada (koto – japansk cittra) samt Tetsuro Ushimaru (shamisen – japansk luta). Konserten arrangeras i samarbete med Japanska ambassaden.

Pressbild
Japanska musikgruppen Kazehana
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/740118_1124_752.jpg

Tid och plats
Konserten äger rum onsdag 7 oktober kl.19.30 i Studio 2, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm. Fri entré. Först till kvarn! Insläpp sker cirka kl. 19.15.

Sändning i P2
Konserten med Kazehana sänds i P2 Live Världens Liv söndag 1 november kl. 20.00.

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
0732 314556

Mats Einarsson, producent P2
mats.einarsson@sr.se
0705 541573

Sveriges Radios presswebb – sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".