Kristofer Hansson. Foto: Mattias Ahlm/SR

P3 Dokumentär: Porrkriget i Stockholm

P3 söndag 1 november kl 18.03

Strippklubbar har alltid varit ett kontroversiellt inslag i stadsbilden. De moraliska frågor som klubbarna ofta förknippas med har alltid gjort att frågan är känslig och många gånger infekterad. Gång på gång har media rapporterat om politiker och andra makthavare som i smyg besökt klubbarna och sedan fått stå till svars för sitt agerande.

Men i mitten av 90-talet var klubbarna i centrala Stockholm föremål för en helt annan typ av granskning. Under 90-talets senare hälft pågick en maktkamp om den lukrativa marknaden i Stockholm. I media kallades perioden för "porrkriget". Under flera år förekom skottlossningar och en rad sprängladdningar detonerade mitt i centrala Stockholm. Det som samtliga händelser hade gemensamt var att de var kopplade till verksamheten omkring klubbarna och de personer som arbetade där. P3 Dokumentär berättar historien om porrkriget i Stockholm och hur arbetet bedrevs för att komma till rätta med det då växande problemet.

Dokumentären är gjord av Kristofer Hansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".