Amalia Bäfverfeldt. Foto: Privat

Mitt P3: Amalia om den skitiga hästbranschen

P3 tisdag 13 oktober kl 20.06

I dagens Mitt P3 medverkar Amalia Bäfverfeldt från Stenungsund. Amalia är en en 19-årig tjej med en passion för hästar och ridsport. I Mitt P3 berättar hon om hur hennes passion kombinerat med hennes höga krav på sig själv fullständigt dränerade hennes träningar på allt som var roligt med hästar. Men förutom sin lärdomar om krav och prestationer så avslöjar hon under vilka usla förhållanden hon förväntats jobba i olika stall - ofta för lite pengar eller inga alls. I sin berättelse riktar hon därför även svidande kritik mot hästbranschen.

- Hästmänniskor, etablerade och oetablerade, till er vill jag säga att vi har något att jobba på. Det får inte gå till så här. Det finns lagar och regler för alla arbeten - arbetstimmar, ledighet, semester. Jag vet inte varför olika jobb inom hästvärlden får slinka undan så enkelt. Det känns som att många i hästvärlden inte ser detta som ett problem, att så många unga och ambitiösa människor utnyttjas, säger Amalia Bäfverfeldt i programmet.

Ikväll hör du resten av Amalias berättelse med alltifrån barndomsminnen och träningar till skräckexempel från jobb i olika stall.

I Mitt P3 sänds lyssnarnas egna berättelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".