Sveriges Radio P4 har samlat in 1 595 366 kronor till Världens barn

I två veckor har de lokala P4-kanalerna och P4 Extra ordnat en rad aktiviteter för att samla in pengar till Radiohjälpens stora insamling Världens barn. I fredagskväll summerade Tomas Gustafsson projektledare för Världens barn i SR.
- Jag har nu räknat ihop allas resultat. Tillsammans har vi dragit in ofattbara 1 595 366 kronor till Radiohjälpen och Världens barn, tack vare våra lyssnare och den kreativitet och glädje som våra medarbetare besitter.

P4 Stockholm drog in mest, 272 000 kr då ingår P4 Extra. Även Radio Väst drog in mycket pengar och samlade in 142 500 kronor, utöver telefoninsamling var det deras artistgala i onsdagskväll som bidrog. SR Norrbotten satsade helt på insamlingstelefonen och lyckades bäst där 77 902 kronor eller 9165 samtal och SMS.

De flesta kanaler satsade hårt på att auktionera ut upplevelser som festkväll med Lotta Bromé och Carl-Jan eller hockeykväll med Radiosportens Christer Jonasson. Andra poster är rundvandring med Percy på Malmö Arena inklusive middag, konsert med Starboys i Värmland, tårtor i Västernorrland, chokladpraliner i Halland och skivarkivet i Borås.

Läs mer om alla de lokala kanalernas insamlingsaktiviteter på: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?ProgramId=1149

- Det viktigaste är ändå inte summan som vi samlat in utan att vi riktat strålkastarljuset på världens barn. Förhoppningsvis har det banat väg för de totalt 40 000 frivilliga från olika organisationer som med bössor på stan och andra aktiviter också jobbar för Världens barn, säger Tomas Gustafsson.

Galan Tillsammans för Världens Barn sänds i SVT1 den 16 oktober klockan 20:00. Då kommer P4 Extras programledare Lotta Bromé att överlämna en check med den totala summan för P4:s insamling.

För mer information om Världens Barn i SR:
Tomas Gustafsson, Världens barn i SR
tel: 035-172748 mobil: 0706-712397

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".