Programledarna

Jason Diakité
Jason, även känd under artistnamnet Timbuktu, är uppvuxen i Lund. 2010 gör han sitt tionde år som programledare på P3 (P3HipHop). Artistnamnet kommer från staden Timbuktu i Mali där hans pappa har sina rötter. Han driver eget skivbolag och har släppt sju album. Har under flera år engagerat sig i välgörenhetsprojekt. Förra året var han i Kongo för Musikhjälpens räkning och nyligen var han i Malawi för norska PLAN. Jason har samarbetat med en rad artister som Promoe, Chords, Peps Persson, Magnus Tingsek, ja listan kan göras hur lång som helst. Jason har också gjort musik till filmer som ”Babylonsjukan” och just nu högaktuella ”Bananas”. Han är köttätare av rang men sjukt bra på att göra fruktdrinkar, är pedantisk som en liten tant, morgonpigg och alltid sjukt sugen på att resa.

Ametist Azordegan
Ametist är musikjournalist, recensent och programledare på SR Metropol där hon har programmet ”En kärleksattack på svensk hiphop”. Hon är bördig från Ockelbo men Stockholmare sedan tonåren och började sin journalistiska bana med bland annat praktik på SVT. Det ena ledde till det andra och Ametist har de senaste 10 åren gjort allt från ”I Afton Lantz” och ”Pop i Fokus” till egna radioprogram i SR Metropol. När hon inte sänder radio eller skriver artiklar är hon jurymedlem i Manifestgalans kategori Hiphop/Soul/Rnb och spelar skivor runt om i landet. 

Christer Lundberg
Christer Lundberg har lett programmet ”Christer” i P3 sedan starten 2003. Dessförinnan jobbade han på ”Frank” i P3 och har dessutom gjort två dokumentärfilmer för SVT, en om kyssar och en om döden. Vid sidan av radion är Christer sångare i bandet Universal Poplab. Han är övertygad vegan, 35 år gammal och just nu pappaledig med Molly. Ett hektiskt jobb som han nu tar en paus ifrån för att göra Musikhjälpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".