Musikhjälpen Extra

Vid sidan av maratondirektsändningarna av Musikhjälpen 14-20 december nonstop dygnet runt i radio, tv och på webben gör SVT även det direktsända programmet Musikhjälpen Extra som bevakar hela satsningen. Varje kväll ca kl 22.30 i SVT2 får tittarna se det bästa från det gångna dygnets händelser i och kring glasburen. En av nyckelpersonerna i satsningen är Kitty Jutbring som redan är djupt engagerad i insamlingen. Senare i höst åker hon och ett filmteam till Tanzania för att träffa människor som på olika sätt drabbats av malaria och ta del av hjälporganisationers arbete på plats. Hennes resa och upplevelser följer vi både i Musikhjälpen Extra och på webben. Vem som är programledare för Musikhjälpen Extra meddelas senare.

Kitty Jutbring
Kitty som var en av programledarna förra året, jobbar med Musikhjälpen även år. Denna gång är det hon som är utsänd (förra året var det Jason) och hon reser till Tanzania för att möta människor som på olika sätt drabbats av malaria. Hon kommer att rapportera om vad vår hjälp konkret kan betyda.

Kitty är en äkta mångsysslare som sjunger i band, sänder radio, skriver krönikor och bloggar. Hon har också varit ute och pratat med tjejgrupper om sex, utseende och självbild.

Kitty minns tillbaka:
- Musikhjälpen 2008 minns jag med små rosa fåglar flaxandes i mitt lilla hjärta. Så mycket kärlek och så lite sömn. Jag fattar dock inte hur jag klarade av det, gäster, tv, radio, ingen mat, insamling, Henriks enhörningsdans, bråk med Basshunter, allt i en galen kalops. Men det gick, och jag är uppriktigt sjukt avis på de som blir inburade i år. Det bästa var ändå att få vara med och hjälpa och göra skillnad, för det gjorde varje bidrag. Tack!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".