Vassilis Bolonassos Foto: Stina Gullander

Tidig musik håller greppet om lyssnarna – nu firar Alltid på en söndag 10 år

Ett av P2:s mest avlyssnade program firar 10-årsjubileum i etern. I Alltid på en söndag presenterar Vassilis Bolonassos tidig musik, från medeltiden till barocken. Gammal musik – men långt ifrån inaktuell.

10-årsjubileet firas i Café Berwald söndag 8 november kl.12.00-14.00 då Vassilis Bolonassos presenterar tidig musik, kåserar och samtalar med publiken. Det blir dessutom levande musik med Leif Henrikson på viola da gamba. Utvalda delar av jubileet sänds i Alltid på en söndag 22 november kl. 09.03.

Vassilis Bolanossos, vad är det som gör Alltid på en söndag populärt?
– Jag strävar efter att göra det förflutna levande och rörligt. Och den tidiga musiken är inte bunden till någon dåtid, den har ett tidlöst tilltal.

Var kommer ditt intresse för tidig musik ifrån?
– Min passion för musiken föddes i unga år när jag fick följa med min musikintresserade morfar och mamma på konserter. Medan de föredrog den romantiska musiken valde jag den tidiga, det var mitt sätt att revoltera.

Alltid på en söndag – vad är det för en titel egentligen?
– Idén fick jag från Jules Dassins film ”Aldrig på en söndag” med en av mina absoluta favoritskådespelerskor Melina Mercouri i rollen som en prostituerad kvinna som vägrar arbeta på söndagar.

Om Vassilis Bolonassos
Vassilis Bolonassos flyttade till Norrland från hemlandet Grekland en iskall vinter 1968. Han har gjort musikprogram för P2 sedan 1987, bland annat Nattens musikradio och Opp Amaryllis. Hans eget program Alltid på en söndag började sändas 1999. Han har två siameskatter som gillar Stravinsky, till sin ägares stora förvåning.

Mer information om jubileet i Café Berwald:
http://sverigesradio.se/cgi-bin/berwaldhallen/program/index.asp?ProgramID=979

Vinn biljetter
P2 lottar ut biljetter till konserten i Berwaldhallen som äger rum i anslutning till 10-årsjubileet söndag 8 november. Läs mer: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2522&artikel=3134368

Sändningstid:
Alltid på en söndag sänds i P2 söndagar kl. 09.03-11.00. Jubileumsprogrammet sänds söndag 22 november.

Pressbild: Vassilis Bolonassos
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/743068_1334_2000.jpg
Foto: Stina Gullander

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
0732 314556

Anders Klintevall, gruppchef SR Musik
anders.klintevall@sr.se
0707 841429

Sveriges Radios presswebb – sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".