CD-revyn: Klassikertema i CD-revyn

P2 söndag 8 november kl. 12.03

De tre stora B:na: Bach, Beethoven och Brahms samsas i veckans upplaga av CD-revyn. Den senaste volymen i John Eliot Gardiners nya cykel av Bachs kantater med Engelska barocksolisterna och Monteverdikören är rykande het på marknaden. Dessa kantater spelades in i kyrkor runt om i Europa, på denna utgåva bland annat i Allhelgonakyrkan i Lund, som en del i Gardiners "Bach Cantata Pilgrimage".

Dessutom Beethoven och Brittens violinkonserter med Janine Jansen, Brahms första symfoni med Ivan Fischer, och Cecilia Bartoli i kastratsångens konst - Sacrificium - La Scuola Dei Castrati, ett album tillsammans med Il Giardino Armonico.

Cd-revyns vägvisare Lars Sjöberg väljer den bästa inspelnignen av Dvoráks Symfoni nr 9, "Från nya världen". I panelen: Tony Lundman, Evabritt Selén och Thomas Anderberg under ledning av Johan Korssell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".