Maradona, fotbollsikon med egen julafton. Foto: Natacha Pisarenko.

Människor och tro

P1 fredag 30 oktober kl 14.03 och 31/10 kl 17.00

I Frankrike har en uppmärksammad rättegång mot scientologikyrkan lett till en het debatt om kontroll av religiösa rörelser. I veckan kom domen och frågan är om den innebär ett bakslag för scientologerna som länge kämpat för att bli accepterade som en religion.

Det är 20 år sedan den fredliga revolutionen i Östtyskland, som kulminerade med Berlinmurens fall den 9 november 1989. Under revolten spelade kyrkorna i DDR spelade en viktig roll som samlingsplats för alla sorters oppositionella. Reportage från Gethsemanekyrkan i det forna östberlin.

Kvartsamtalet handlar om musikpionjärenAnders Nyberg som i Allhelgonahelgen är aktuell med ett nyskrivet körverk, "Hela världen" som uruppförs på Sacred festival i Uppsala. Hör också om kyrkan som hyllar den argentinske fotbollshjälten Diego Armando Maradona. Julafton firas förstås på hans födelsedag - den 30 oktober. Reportage av frilansjournalisten Martin Ezpeleta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".