P3 Pop: Följ med till Berlin!

P3 måndag 9 november kl 22.03

Idag är det exakt 20 år sedan gränskontrollerna öppnades och Berlinmuren föll. Denna milstolpe i Europas historia ska så klart uppmärksammas även i P3 Pop där vi kommer via skivorna och låtarna ta med dig på en musikalisk rundtur i pophistoriens Berlin!

Lyssnarna får följa med till en stad som både under delningen och sedan återföreningen varit minst sagt betydelsefull också för pophistorieskrivningen. Med skivor och låtar som vår guide besöker vi i toner allt från David Bowies och Iggy Pops Kreuzberg i väst till 00-talets elektroniska indiepopscens Prenzlauer Berg i öst, och du kommer få höra allt från kraut till stadiumsynt till minimaltechno.

Följ med till klubben där Jeans Team och Slagsmålsklubben slogs med stolar, följ med till kollektivet där Peaches bodde när hon blev den europeiska electroclashens mesta fixstjärna, och följ med in i studion som kanske mer än något eller någon annan skapat det nu karaktäristiska Berlinsoundet: Hansastudion.

Hör banden, låtarna och historierna som lagt grunden till den pophuvudstad som Berlin är i dag, 20 år efter murens fall i P3 Pops musikaliska Berlinresa.

Programledare är Sara Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista