Extrainsatt: "Kartellen" - om gangsterrappare och kriminell livsstil i förorter

Studio Etts Katarina Gunnarsson är nominerad till Stora Journalistpriset för sina reportage om gangsterrapparna Kartellen. På lördag 7 november kl. 11.40 återutsänder P1 reportagen i förkortad version.

Katarina Gunnarssons unika reportage om gangsterrapparna Kartellen sändes i Studio Ett i april i år. Kartellen gör musik som glorifierar kriminalitet och som är populär bland unga.

- Jag vill skapa diskussion om vad som händer när den kriminella livsstilen blir allt vanligare bland unga i förorter. Jag har sett den utvecklingen under 15 år, säger Katarina Gunnarsson som ofta stått med sin reportagebandspelare i gångtunnlar, vid korvkiosker och på fritidsgårdar och kan prata i timmar om sina erfarenheter.

I reportagen framträder de vanligtvis mycket hemlighetsfulla medlemmarna i Kartellen - flera av dem dömda för grova brott - och berättar om sina liv. 

"Kartellen" sänds i P1 lördag 7 november kl 11.40.

Reportagen i sin helhet finns för lyssning på Studio Etts hemsida:

sverigesradio.se/p1/studioett

Pressbild:
Katarina Gunnarsson
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/725660_1355_2000.jpg  Foto: Micke Grönberg/SR

För mer information, vänligen kontakta:

Katarina Gunnarsson, reporter Studio Ett
08-784 71 78
katarina.gunnarsson@sr.se

Eva Sahlin, pressinformatör P1
08-784 18 52, 070-684 18 52
eva.sahlin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista