P4 Dokumentär: Att leva när man vet att man vet att man snart ska dö

P4 söndagen den 22 november kl 22.05

När Charlotte Sinding väntade sitt första barn upptäcktes tumören i levern. Det var tidigt i våras. Kort efter att Sixten föddes fick hon veta att hon hade några få månader kvar att leva. Hur blir livet när man vet att man snart ska dö? Charlotte Sinding, 36 år, och hennes man Mikael Hellman låter oss vara med i närheten av slutet.

Det stora bordet i vardagsrummet är överfullt av lådor och alla möjliga små ting som hör ihop med tider, platser, möten, minnen. Under locken ligger det som Charlotte valt ut för att lämna efter sig.

När hon lägger minnena i askar gör hon det till Sixten som aldrig kommer att ha en egen bild av henne när han i framtiden tänker på sin mamma. Sixten är ett halvår när hon förbereder sig på att lämna honom.

Charlotte påminns om de växande tumörerna hela tiden samtidigt som hon försöker att glömma. Ibland lyckas hon med det när hon leker med Sixten eller när hon är i ateljén, hennes frizon där hon kan låtsas att allt är som vanligt.

Pressbild: Charlotte Sinding Fotograf: Ann Eringstam

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista