P4 Dokumentär: Familjen Abrahamsson kommer ut - en kärlekshistoria

P4 söndagen den15 november kl 22.05

Pamela Abrahamsson registrerade sig som "Velig med trevlig i drägliga doser" på en community på nätet. Det som hände därefter förändrade livet för hela familjen Abrahamsson.

Pamela Abrahamsson är lesbisk. När hon förstod det var hon och resten av familjen medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, mormonkyrkan, i Borås.   Den som döps till mormon ingår ett löfte om lydnad till Gud, och Gud förbjuder bland annat sex före äktenskapet och homosexuella relationer.När Pamela kom ut tvingades välja mellan kärleken och kyrkan.

Hennes mamma Aina ställdes inför samma val. Hon fick också ompröva i stort sett hela sitt vuxna liv, som började när mormonmissionärer knackade på dörren när hon var 13 år. Idag är Aina Mullbock Abrahamsson djupt engagerad i RFSL i Borås, och står bakom bardisken i föreningens klubblokal varje lördagkväll, något som hade varit fullständigt otänkbart för tio år sedan.

I P4 Dokumentär hör du förutom Pamela och Aina Abrahamsson bland andra Björn Engelbrektsson i Jesu Kristi Kyrka av Sista dagars heliga, som var församlingsledare i Borås när Pamela kom ut som lesbisk.

Producent är Nicklas Malmberg, reporter och programledare på samhällsprogrammet Sjuhärad Direkt på Sveriges Radio Sjuhärad.

Pressbild: Pamela och Aina Abrahamsson Foto: SR

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista