Filosofiska rummet med gästerna Live Stretmo, sociolog samt Christian Munthe och Kalle Grill, praktiska filosofer. Foto: Thomas Lunderquist

Filosofiska rummet: Måste jag ge pengar till välgörenhet?

P1 söndag 15 november kl 17.03 och 20/11 kl 21.03

Som hederliga svenska medborgare tar vi ett solidariskt ansvar för den gemensamma välfärden. Skattebetalarna bidrar enligt lag med en hel del av sina inkomster till olika former av fördelningspolitiska insatser för nödlidande medmänniskor nära och fjärran.

Räcker inte det? Har vi som individer något ytterligare ansvar? I ett tankeexperiment som inkluderar ett tåg, en bil och ett barn ger den uppfordrande filosofen Peter Singer sitt svar på frågan.

Veckans Filosofiska rummet är det första i en serie om fyra som har spelats in inför publik på Göteborgs universitet. Gäster är Live Stretmo, sociolog samt Christian Munthe och Kalle Grill, praktiska filosofer. Programledare är Lars Mogensen, producent Thomas Lunderquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".