Terfel och Sjöholm tillsammans i trettondagskonsert

De två världsartisterna Bryn Terfel och Helen Sjöholm sjunger tillsammans på Trettondagskonserterna i Berwaldhallen den 9 januari. Det blir ett blandat program med musik från opera till visa.

- Äntligen sjunger Bryn och Helen tillsammans. De var ju bokade till Trettondagskonserterna 2004 men Bryn blev sjuk dagen innan premiären och fick ställa in konserten. Dessa två lysande sångare kommer att bjuda på två fantastiska konserter, säger Berwaldhallens försäljningschef Karin Adolfsson.

Både Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören medverkar på 2010 års Trettondagskonserter. Tidigare i år spelade Bryn in en skiva tillsammans med de båda ensemblerna och han kommer att sjunga några låtar från den skivan. Helen gör bland annat Sverigepremiär med en låt ur den amerikanska versionen av Kristina från Duvemåla Kristina. På premiären på Broadway tidigare i år fick hennes sång publiken att brista ut i stående ovationer mitt under pågående nummer.

Konserterna ges kl 18.00 och kl 20.00 den 9 januari 2010 i Berwaldhallen.

Konserterna sänds i SVT den 9 januari kl 21.00 och är ett samarbete mellan Sveriges Radio Berwaldhallen och Sveriges Television.

Bilder
Bryn Terfel, http://miniurl.org/shG
Helen Sjöholm, http://miniurl.org/H5k

www.berwaldhallen.se

För mer information
Diana Esposito
Marknadskoordinator/pressinformatör
08-784 51 08
diana.esposito@sr.se

Karin Adolfsson

Försäljningschef

Tfn 08-784 51 12

E-post. karin.adolfsson@sr.se

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".