Ann-Helen Westerdahl samtalar med Lars Mogensen i Tendens. Foto: Lars Mogensen.

Tendens samtalet med Ann-Helen Westerdahl, biståndsbedömare i Västra innerstaden, Malmö

P1 tisdag 17 november kl 11.03 och kl 20.03. samt 18/11 kl 23.30

- Våldet mot gamla föräldrar har nog alltid funnits men vi har inte velat se det på det viset”. Det säger Ann-Helen Westerdahl, biståndsbedömare i Västra innerstaden, Malmö i ett samtal med Lars Mogensen i Tendens som den här veckan belyser temat ”Att slå sina föräldrar".

Med stöd och pengar från Länsstyrelsen i Skåne län har stadsdelen Västra innerstaden i Malmö blivit en pilotstadsdel i Malmö när det gäller att förhindra våld mot gamla. All personal ska utbildas och en handlingsplan ska tas fram för att förebygga och uppmärksamma att äldre och funktionshindrade personer far fysiskt eller psykiskt illa i sina relationer med de egna barnen, släktingar eller vårdpersonal.

”Våld och övergrepp mot gamla från barn eller i andra nära relationer existerar men förr har man tyckt att det var en privatsak. Jag har stött på de här situationerna hela mitt yrkesliv men det är först nu vi vet hur vi ska agera”, säger Ann-Helen Westerdahl, med lång erfarenhet av arbete med äldre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".