Musalista 15, Formgivare: Anneli Andersson

Finsktoppen ”Musalista” fyller 15 år och firar med ny skiva

SR Sisuradio har under 15 års tid sänt sverigefinnarnas egen topplista Musalista. Programmet är Sisuradios mest avlyssnade och de mest populära låtarna ges varje år ut på skiva. Den 20 november släpper SR Records den 15:e Musalista-skivan.

Musalista påminner om P4:s Svensktoppen men den består endast av demomusik av sverigefinska artister, kompositörer och textförfattare. Juryn väljer ut låtarna som publiken får rösta på.

– Musalista är ett väldigt populärt program, nästan alla sverigefinnar har en åsikt om listan, säger programledaren Eija Björstrand.

Programmet toppar hela Sisuradios nätlyssnings- och besöksstatistik, och det kommer in hundratals kommentarer efter varje program.

– Vi är väldigt stolta över den nya cd:n. Ribban har höjts med åren och artister, kompositörer och textförfattare har utvecklats, säger Eija Björstrand.

Musalista 15 släpps fredag 20 november på Finnfestival-kryssningen mellan Stockholm och Åbo. Det kommer att bjudas på live-musik med än så länge hemliga artister. Cd:n kan köpas på sverigesradio.se/butik

sverigesradio.se/sisuradio/musalista

Pressbild:
Musalista. Formgivare: Anneli Andersson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/800131_1647_1483.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressinformatör
maria.lekteus@sr.se
0732 314556

Eija Björstrand, programledare
eija.bjorstrand@sr.se
0706 596403

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".