Pastor Ivan Czitrom. Foto: Hanna Czitrom.

Adventsgudstjänst från Sorbykyrkan, Munktorp

P1 söndag 6 december kl 11.03

Nej, inte Sörby och det är heller ingen eftergift till datorer, utan det är området i Munktorp (utanför Köping) som heter just Sorby.

Där byggdes en ny kyrka 1992 när Munktorps frikyrkoförsamling startade. Behovet fanns både för att Baptistförsamlingen och Missionsförsamlingen slogs samman och, inte minst, församlingarnas båda kyrkor behövde annars omfattande renoveringar. Man kan alltså säga att det blev en föregångare till dagens mer konkreta planer på sammanslagning av samfunden.

Agendan den andra söndan i advent innehåller, precis som den första, mycket musik. I den här kyrkan finns god tillgång till musikaliska upplevelser som kommer att hörs i den här direktsändningen.

Predikan görs av pastor Ivan Czitrom. Till vardags är han även involverad i social verksamhet vilket gör honom till en mångsidig själavårdare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".