Amanda Blomqvist, låtskrivare och sångerska. Foto: Olle Blomqvist

Musikmagasinet: Med utvidgade sinnen

P2 måndag 30 november kl. 12.30 och P1 lördag 5/12 kl. 23.07 och söndag 6/12 kl. 15.03

Del 3 av 5 i Birgitta Tollans serie om sambandet mellan galenskap och genialitet. Tonsättaren Hector Berlioz var bipolär och i sina memoarer beskriver han depressioner: ”De mest fruktansvärda av alla livets djävligheter. Den hemska känslan av att vara ensam i ett tomt universum.”  

Hjärnforskaren Fredrik Ullén berättar om hjärnmaskar och om vad en CP-skada betyder. Han förklarar varför hälften av alla personer som föds blinda har absolut gehör och på det sättet har ett utvidgat hörselsinne.

Låtskrivaren och sångerskan Amanda Blomqvist är blind, har absolut gehör och en CP-skada. För henne är ordet VÄG en fixstjärna i livet. Hör Amanda sjunga låtar ur egna cd:n ”Säg väg”. Hennes mål är att sjunga på Globen i Stockholm.

Dessutom medverkar Fredrik Mbuyamba med artistnamnet Madodds. Han har gjort den rosade singeln CP-skräck och planerar att ge ut en hel skiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista