Kinos programledare Roger Wilson. Foto: Stina Gullander

Kino gör Stockholms Filmfestival

P1 fredag 20 november kl 18.15 och 22/11 kl 16.03

Kino glider in på den tjugonde upplagan av Stockholms filmfestival. På ett pärlband raddar vi upp de främsta kreatörerna vars filmer deltar i årets festligheter. Som till exempel regissören Andrea Arnold som har gjort Fish Tank. Historien om en 14 årig tjej som möter vuxenvärlden med dess råhet, förförelse och besvikelser.

En annan av festivalens gäster är Lee Daniels som gjort öppningsfilmen "Precious", en ghettoskildring som har både Mariah Carey och Lenny Kravitz på rollistan. Vi har också diskuterat vad som händer om en uppblåsbar Barbara skulle ha en själ med den japanske regissören Kore-eda Hirokazu, regissören till filmen "Air doll".

Men det finns också svenska filmer på festivalen. "Miss Kicki" med Pernilla August i huvudrollen har redan fått en hel del uppmärksamhet. Manusförfattaren Alex Haridi och regissören Håkan Liu gästar Kino för att berätta om hur det var att göra svensk lågbudgetfilm i Taiwan.

Programledare för Kino är Roger Wilson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".