Året som gick med Kalle Lind: Årets intressantaste citat

P3 torsdag 3 december kl 16.08

Kalle Lind sammanfattar 2009 i P3. I fem späckade program ger Kalle, en gång i Hej domstol!, sin personliga syn på det som hände nyss och listar vad som var viktigt, oviktigt, stort, litet, intressant och fullkomligt ovidkommande.

I dagens premiärprogram sammanfattas årets intressantaste citat. Bland annat återkallas Paolo ”inte-bara-boxare-utan-också-vetenskapsman” Robertos utläggning om skillnaden mellan mäns och kvinnors hjärnor och Ulf Brunnbergs förklaring till varför han inte drar sitt barns barnvagn: ”Jag har inte känt för det helt enkelt”. 

- Det här blir en utmaning för mig, säger Kalle Lind. Jag brukar oftast gräva ner mig i sånt som hände för jättelängesen, typ på sjuttiotalet, och nu ska man plötsligt börja använda närminnet. Men troligen kommer jag att göra en och annan koppling till saker ur det förgångna. Jag ser det som min uppgift att bilda det uppväxande släktet i meningslös trivia om inaktuella saker.

Året som gick är en personlig satirisk krönika om vad som skedde, vad som inte skedde och vad som inte borde ha skett mellan januari och december. Del ett av fem.