Little Feat Fred Tackett- Guitar, Mandolin, Trpt, Foto: Snezana Vucetic Bohm

P4 Live med Booker T & Little Feat

P4 lördagen den 19 dec kl 20.03

Booker T är orgeloraklet som hanterar en Hammond B3 som ingen annan. Han angav tonen för soulmusiken under slutet av 60-talet med sitt band Booker T & The MG´s. Han har samarbetat med storheter som Willie Nelson, Neil Young och Bob Dylan, men är inte mätt på musiken. I våras släppte han sin senaste platta och kom inspirerad och full av energi till jazzfestivalen i Stockholm i somras.

Det amerikanska bandet Little Feat bildades för 40 år sedan av medlemmar från Frank Zappas The Mothers Of Invention. De har hittat sin egen musikstil med influenser av blues, R&B, country och rock n´roll. Bandmedlemmar har under åren kommit och gått. Den enda kvinnan genom alla år, Shaun Murphy lämnade bandet några månader innan Little Feat kom till Stockholm Jazz i somras, efter att ha varit bandets sångerska under 15 år.

Strax efter Stockholmsbesöket meddelade trummisen Richard Hayward, som varit med sen starten 1969, att han slutar p g a diagnosen levercancer.

Vi hör Booker T och Little Feat från Stockholm Jazz 09 i P4 Live, lördagen den 19 december i P4 Live.

Presentatör Anders Jernquist

Pressbild: Little Feat Fred Tackett- Guitar, Mandolin, Trpt, Foto: Snezana Vucetic Bohm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista