Alice Cooper låser dörren

På måndag den 14 december, kl 17.15, stiger Jason ”Timbuktu” Diakité, Ametist Azordegan och Christer Lundberg in i Musikhjälpens glasbur på Avenyn i Göteborg. Det är därifrån de ska direktsända tv och radio i sex dygn och den som låser dörren om dem är ingen mindre än Alice Cooper.

Den amerikanska skräckrockens fader Alice Cooper är i Europa ” i affärer” men ville självklart komma förbi Musikhjälpens glasbur för att kicka igång veckan. Det är en taggad trio som låter sig bli inlåsta i glasburen. ”Jag hoppas att få se honom dränka en fladdermus”, säger Jason. ”Alternativt bita huvudet av en kycklingunge”.

De har en rejäl utmaning framför sig men ser också fram emot alla besök de kommer att få. Nu har det dessutom tillkommit fler artister:

Laleh
Laleh Pourkarim spelar gitarr, är skolad trummis och saxofonist. Sitt självbetitlade debutalbum som släpptes 2005 skrev och producerade hon själv. Plattan säkrade Laleh tre Grammisvinster. Uppföljaren kom året därpå och i januari 2009 släpptes hennes tredje album vilket genererat ännu en Grammisnominering, nu i klassen Årets Kvinnliga Artist. Laleh berör och är en självklar gäst på Musikhjälpens första dag!

Melody Club
Supersvängiga Melody Club kommer och hettar upp stämningen i glasburen. Deras första album kom 2002 och det senaste i våras, ett album de producerade helt på egen hand. 2010 är de Grammisnominerade i klassen Årets Pop.

Tingsek
Förra året var favoriten Tingsek med i Musikhjälpen i Malmö och skänkte sin allra första gitarr. I år återvänder han, nu som Grammisnominerad, och framför sköna låtar från senaste plattan “Restless Soul”. Vad kommer han att skänka i år?

Promoe
Promoe är ansvarig för 2009 års sommarplåga ”Svennebanan” som fick både hiphopskallar och brats att dansa som tokar. Den har även genererat en Grammisnominering 2010 i klassen Årets Låt. Därutöver är han nominerad i klassen Årets Hiphop/Klubb.

Neverstore
Pop-punkarna Neverstores första album kom redan 2000 och nu är de på gång med sitt tredje. Mellan albumen har de spelat flitigt, både som förband åt Backyard Babies och Good Charlotte, och på egen hand på festivaler och klubbar. Till och med i Japan! Neverstore är väldigt engagerade och vi är jätteglada att de kommer till Musikhjälpen för att hjälpa.

Kultiration
Göteborgsbandet Kultiration anses i reggaesvängen som det absolut mest framstående reggaebandet i Sverige - något som inte är fy skam! På torsdag kommer Kultiration till glasburen och fyller den med gung i baktakt.

Anton Kristiansson
Anton Kristiansson, indierappare bördig från Göteborg, fick stor uppmärksamhet när han rappade över något så oväntat som Broder Daniels ”I’ll Be Gone”. Anton är någon vi definitivt kommer höra mer från i framtiden och vi är enormt glada över att han gästar glasburen.

Göteborgs Indiekör
Göteborgs Indiekör gjorde sig ett namn genom att enbart sjunga The Knife-låtar. Nu har de utökat sin repertoar med andra strålande låtar och förgyller Musikhjälpen med sin skönsång. Indie såklart.

Movits!
Luleåbördiga hiphopgruppen Movits! spelar en svänging blandning av jazz och hiphop. Hittills har de en fullängdare som kom 2008 i diskografin. De har också gjort succé i USA där de medverkade i det populära komediprogrammet The Colbert Show i somras. I januari åker de tillbaka på turné.

Embee
Embee startade i början av 90-talet bandet Looptroop tillsammans med Promoe, men liksom Promoe har även Embee sitt soloprojekt. Han har släppt två album och är på gång med sitt tredje där han liksom förut samarbetar med en lång rad artister. Spännande! 

Hästpojken
Hästpojken slog igenom med singeln ”Shane MacGowan” som sedan följdes upp med albumet ”Caligula”. Bandet består av några av Göteborgs härligaste musiker!

Redan klara artister är Fibes oh Fibes!, Linda Sundblad, Maskinen, Miss Li, Joel Alme, Elin Ruth Sigvardsson, Mohammed Ali, Ebbot, Jennie Abrahamson och Mofeta & Jerre.

Musikhjälpens sändningstider 14-20 december:
www.musikhjalpen.se dygnet runt

SR P3 dygnet runt
SVT2 från midnatt till kl 17.20 (cirkatider) samt godbitarna från dagen i SVT2 kl 22.30

Mer information om Musikhjälpen:
sverigesradio.se/press
sverigesradio.se/press/bilder/musikhjalpen2009

www.pressinfo.svt.se

För kontakt med programledare:
Anna Rosdahl, SR Presstjänst
anna@getserved.se                                                                      

0709-372656                     

För kontakt med projektledare, producent m.fl:
Anna Wilborg, SVT Kommunikation
anna.wilborg@svt.se

08-784 86 04, 0709-955 564

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista