Klara Zimmergren och Mia Skäringer pratar humor med Mia Gerdin på nyårsafton. Foto: Johan Ljungström/SR

Möt komikerparet Mia & Klara

P1 torsdag 31 december kl 14.30 och 2/1 kl 23.35

Vad är det egentligen som är roligt? 

- För vår del handlar det väldigt mycket om våra egna tillkortakommanden, säger Klara. Det kan vara svagheter som sedan förstärks och skruvas till, däremot är snabba oneliners ingen av våra specialiteter.

Klara Zimmergren håller nu på att spela in TV-program med Henrik Schyffert som ska sändas i vår, och hon är också programledare för Djursjukhuset i TV.  Mia Skäringer medverkar i Petra Revenues långfilm Karaokekungen, och är dessutom ute på turné med en föreställning som bygger på hennes nyutkomna bok Dyngkåt och hur helig som helst.  Båda har alltså många andra jobb och uppgifter vid sidan av det gemensamma humorprojektet, vilket gör att dom knappt hinner träffas.  Menpå Nyårsafton träffas dom i alla fall, för att tillsammans med Mia Gerdin prata om humor och drama och hur det hela började. En och annan sketch ur arkivet kan förstås inte undvikas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista