Ulf Elfving möter Anna Anka Foto: Linn Elmstedt

Elfving möter Hollywoodfruarna

P4 fredag 25 december kl 13.03

Hur är livet i Hollywood, är det så lyxigt som man kan tro? Hur har livet förändrats för de tre kvinnorna sedan tv-programmet ”Svenska Hollywoodfruar”? Hur tar de den debatt och kritik som bildats kring programmet och dem själva? Är de svenskar fortfarande? Vad väntar i framtiden? Har vi fått rätt bild av dem? Ulf Elfving åkte till Hollywood för att prata med de tre "Hollywoodfruarna" Maria Montazami, Agnes-Nicole och Anna Anka.

Ulf Elfving möter Maria Montazami hemma i Laguna Nigel, en timme från Los Angeles. Hon välkomnar med champagne och intervjun görs ute i solen bredvid de två polerna. Hon berättar om att de letar hus i Helsingborg för hon vill komma närmare familjen. Hon ser fram mot nästa säsong av Hollywoodfruar där hon är den enda av de tre som ställer upp på en ny omgång. Hon lovar att vis ka få se mer av den riktiga Maria Montazami då, den som aldrig ger upp.

Ulf Elfving möter Agnes-Nicole Winter som fortsätter att dejta för att hitta sin man. Hon har träffat en del yngre killar för åldern är inget hon lägger fokus på. Hon tycker synd om Elin Nordegren och berättar att hon känner igen sig i situationen då det visade sig att en av hennes förra män (skild tre gånger) bedrog henne med sex älskarinnor. Hon berättar också om att det krävs vassa armbågar för att ta sig fram som filmproducent i Hollywood, framförallt som kvinna.

Ulf Elfving möter Anna Anka där hon återigen berättar om det kommande uppbrottet med Paul Anka. Hon slår också ifrån sig kritiken om att hon har en skev kvinnobild.
- Folk i Sverige har fått för sig att jag är nån hemmafru, men jag har jobbat sen jag var tjugo och har alltid sett till att jag och mina barn kan klara oss själva, det är det enda som räknas.

I övrigt talas det om julen, Anna Anka bekräftar att hon hyr dvärgar till barnen, hon bjuder in sina vänner i jul som annars skulle ha fått sitta ensamma och hon saknar snön i Sverige. Agnes-Nicole minns den svenska julmusiken och på Maria Montazamis julbord finns både svensk och amerikansk julmat.

Programledare Ulf Elfving.

Pressbild: Ulf Elfving möter Anna Anka Foto: Linn Elmstedt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista