Lotta Tejle, Richard Forsgren och Erik Johansson. Foto: Stina Gullander

Jullov med Unga Radioteatern: ”Kurt kokar skallen” av Erlend Loe

Måndag 28 december har Unga Radioteaterns jullovsföreställning "Kurt kokar skallen" av Erlend Loe premiär. En serie i fem delar som sänds varje morgon till och med den 1 januari i P1.

I rollerna hörs bland andra Richard Forsgren som Kurt, Lotta Tejle, Erik Johansson och Shebly Niavarani.

Regissören Wilhelm Carlsson fortsätter sitt arbete med Kurt och hur han tampas med rättvisor och orättvisor i livet och samhället, efter att ha gjort "Kurt blir elak" som Unga Radioteatern sände i somras. "Kurt kokar skallen" är dramatiserad av Magnus Lindman och översatt av Lotta Eklund.   

Erlend Loe föddes i Trondheim 1969. Han slog igenom med debutromanen ”Naiv. Super” 1998. Första boken om Kurt (”Kurt och fisken”) kom 2002.

Om serien
Kurt är Kurt. Kurts fru heter Annemarie och Kurts son heter Bud. Bud är två, tre år men Kurt tycker ändå att han är ovanligt barnslig för sin ålder. Kurt är truckförare. Varje morgon vaknar han och är glad för att han snart ska ut och köra truck. Kurt älskar att köra truck. Han är verkligen bäst på att köra truck. Världsbäst. Och Kurt trivs bra på sitt jobb som truckförare i hamnen. Men en dag förändras allt. En typ bygger en ny hamn precis bredvid Kurts. Och Bud förlorar sin dagisplats. Därefter hittar Kurt ett gäng flyktingar i en container. Och som om det inte vore illa nog så kärar Annemarie ner sig i en av dem, Rashid. Och Rachid är utbildad vid DKTB, alltså Den Kungliga Truckförarakademin i Bangladesh, och är JÄTTEBRA på att köra truck. Hur ska det här sluta?

Unga Radioteatern: ”Kurt kokar skallen” sänds i P1 måndag 28 december - fredag 1 januari kl 8.45.

Pressbilder

Lotta Tejle, Richard Forsgren och Erik Johansson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/815381_2000_877.jpg
Foto: Stina Gullander

Richard Forsgren som Kurt
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/570858_2000_1671.jpg 
Foto: Stina Gullander. Montage: Micke Grönberg/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3 och barnprogram
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista