Tithi Hahn, programledare Människor och Tro. Foto: Johan Ljungström/SR

Människor och tro: Religiösa ledare stödjer dödsstraff mot homosexuella

P1 fredag 18 december kl 14.03 och 19/12 kl 17.00

I Uganda förbereds en lagstiftning som innebär att homosexuella kan dömas till dödsstraff . Sverige och andra länder hotar att dra tillbaka sitt bistånd om lagarna skärps, men 200 religiösa ledare i Uganda uppmanar gemensamt den ugandiska regeringen att inte ge vika för påtryckningarna.

Att dygnet runt kunna ringa en jourhavande präst är idag en självklarhet. Nu vill Svenska kyrkan även införa en jourhavande nätpräst som man när som helst ska kunna chatta med. Men själavård på nätet är en stor utmaning, säger de präster och pastorer som prövat att nå ut med det kristna budskapet på webben.

Kan bilder på sönderbombade vardagsrum, kök och toaletter skapa större medkänsla för krigets offer än fotografier på människor? Den prisbelönta fotografen Kent Klich prövar nya grepp för att väcka empati i sin bok "The Gaza Photoalbum" som kommer ut i Sverige, Danmark och USA. Möt honom i Kvartsamtalet i Människor och tro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista