Schumann-fantasten Daniel Harding inleder jubileumsvåren

Chefdirigenten Daniel Harding har ett djupt intresse för Robert Schumann och inleder vårens jubileumsserie i Berwaldhallen. Bland annat framförs det storslagna Faust-oratoriet, ett av Robert Schumann mest uttrycksfulla och romantiskt känslofulla verk.

Faust, scener ur Goethes skådespel, är ett av Robert Schumann mest uttrycksfulla och romantiskt känslofulla verk, men spelas sällan trots att det räknas till de mest betydelsefulla i verklistan. En unik chans att höra detta stort upplagda oratorium ges nu i Berwaldhallen 22-23 januari. Bland solisterna märks de svenska sopranerna Miah Persson och Katarina Karnéus och tyske baryton-sångaren Christian Gerhaher.

Dessförinnan, 14-15 januari, ger Daniel Harding och Sveriges Radios Symfoniorkester en konsert med orkestermusik, där violinkonserten från 1853 ingår. Detta verk var länge okänt utom för en mycket liten krets och uruppfördes 1938 i Tyskland. Det har sakta blivit en del av repertoaren och räknas nu till de betydelsefulla Schumann-verken. Solist är den lysande unge violinisten Renaud Capuçon.

24-25 februari blir det pianoafton med Roland Pöntinen, där han spelar solomusik av en annan av 2010 års jubilarer, Frédéric Chopin, men även bland annat Carnaval av Robert Schumann, I8-19 april är det dags för cellokonserten. Solist är den unge svenske cellisten Jakob Koranyi, som har väckt uppmärksamhet nyligen genom att bli tvåa i Rostropovich-tävlingen, världens mest prestigefyllda cellotävling, 6 och 8 maj avslutas Schumann-våren med pianokonserten. Solist denna gång är den nge ryske pianisten Alexander Kobrin.

Bilder:
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/593319_791_1200.jpg

Daniel Harding. Foto: Mattias Ahlm/SR

http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/593321_788_1200.jpg

Daniel Harding. Foto: Mattias Ahlm/SR

För intervjuer med Daniel Harding om Schumannjubileet:
Kajsa Hallhagen
kajsa.hallhagen@sr.se
Marknadskoordinator/press Försäljningschef
0708-538 407
08-784 51 12

Karin Adolfsson
karin.adolfsson@sr.se

www.berwaldhallen.se

Denna information skickades av Cision http://www.cisionwire.se