Claes "Clabbe" af Geijerstam

Rakt över nyårsdisc med Clabbe

P4 torsdag 31 december kl 22.05

Rakt över nyårsdisc börjar med en två timmars kavalkad av - inte bara senaste decenniets godbitar i musikvärlden - utan även 60, 70, och 80-talshits!

- Om du har laddat för ett traditionellt nyår där tolvslaget är viktigt och att mötet mellan människor slår allt är "Rakt Över Nyårsdisc" den perfekta kompisen runt tolvslaget. Tre minuters dramatiserad nerräkning med fröken ur och Ring Klocka Ring med olika skådespelare för varje vers – från Anders de Wahl till Jan Malmsjö. Följt av klockringning 12 slag och Nationalsången, säger Clabbe.

Precis efter tolvslaget och när alla är i full färd med nyårsgratulationerna spelas högstämd festmusik ett tag på nya året tills tårarna lagt sig och det är dags att börja fira. 

Festen fortsätter till kl. 01.00 med nyårsparty där mattorna bör tas undan och små hundar får hålla sig ur vägen. Här skall dansas in det nya året. En väl så god träning inför den kommande radioserien på lördagar i P4 "DJ Clabbe".

Pressbild: Claes "Clabbe" af Geijerstam Foto: Micke Grönberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista