Sara Martinsson. Foto: Mattias Ahlm/SR

P3 Pops årskrönika!

P3 måndag 28 december kl 22.03

Med bara tre ynka dagar kvar av 2009 har det blivit dags att sammanfatta popåret. Du får följa med tillbaka genom året som gått, genom trender och fenomen, floppar och hajper. Du hör P3 Pops traditionsenliga topplista över bästa album, och dessutom presenteras vinnaren i P3 Pops lyssnaromröstning om hela nollnolltalets bästa låt!

Vilka poptrender var egentligen mest framträdande 2009? Var det inte väldigt mycket brus och vågskvalp överallt? Och brus generellt förresten, för visst var 2009 ett sällan skådat lo-fi-år? Och alla de här new age-blinkningarna som plötsligt dök upp överallt, samtidigt som svenska band började sno gammal progg, var inte det typiskt 2009?

Och vilka var egentligen årets allra bästa album? P3 Pop ger dig svar på alla de frågorna, och en hel del till, i årskrönikan som blickar tillbaka på året som gått med endast två dagar kvar till det nya. Du hör intervjuer med artister som på ett eller annat sätt gjort väsen av sig under 2009, vi kikar in närmare på några extra tydliga trender, begraver några, håller fast vid vissa till nästa år. Och så, så klart, presenterar vi båda P3 Pops topp 10 albumlista, och – framför allt – resultatet i lyssnaromröstningen om hela nollnolltalets allra bästa låt!

Programledare är Sara Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista